Current updates regarding coronavirus (Covid-19) and the precautions AAT are taking will be continually updated on the below page.

We hope you are all safe and well and if you need us we will be here. 💚

# financial performance task 1.8 paper 2

Registered Posts: 8
Hi Guys!
Does anyone know any ideas on task 1.8 on the paper 2 please?

thanks

sara

• Registered Posts: 17
Hi Sara,

a) £120,000
Workings: £90 selling price minus the cost of £70 = profit per unit = £20 x 6000 units = £120,000

b)£70 x 8000= £560,000 sales
The variable costs are - £30 x 8000 = £240000
Fixed costs are then flexed. £24 x 10,000/8000 =£30
£30 x 8000 = £240,000

Sales of £560k minus all costs of £480k = £80k

c)£70 x 10,000=£700k
The variable costs are - £30 x 6000 = £180,000
Fixed costs are then flexed. £24 x 10,000/6000 = £40
£40 x 6000 = £240,000

The extra 4000 then cost £45 x 4000 = £180,000

Sales of £700k minus all costs of £600k = £100k Profit

d)£50 / 80% = £62.50
As the 20% is profit margin.

e)£80 x 30% = £24
£80 + £24 = £104

Hope this helped.
• Registered Posts: 1
Thanks Rosiefaith,

I was looking for this answer.
Well explained - cheers x
• Registered Posts: 28
Thanks for this @rosiefaith! The workings for the answer really helped x