# fnpf question

Registered Posts: 17 Dedicated contributor 🦉
hi guys can some one help me with CBT practice test 3 task no 1.5

thanks

• Registered Posts: 2,525 Beyond epic contributor 🧙‍♂️
Hello Ann

What is the question? I have just tried to logon to MyAAT and it won't let me! I'll keep trying.

Thanks.

JC
~ An investment in knowledge always pays the best interest ~
Benjamin Franklin
• Registered Posts: 17 Dedicated contributor 🦉
• Registered Posts: 17 Dedicated contributor 🦉
thanks very much Joo for your help i have figured it out
• Registered Posts: 2,525 Beyond epic contributor 🧙‍♂️
Hello Ann

I didn't really help...

Good luck with your exam, are you sitting it soon?

JC
~ An investment in knowledge always pays the best interest ~
Benjamin Franklin
• Registered Posts: 422
Hi Ann,

out how to do the question :thumbup1: But if any other student is stuck on this question, I will try and provide

As you're trying to find the index for June you would need to do £9.90/£9.60*100= 103.13 rounded 2 d.p
Then for July so £9.94/9.60*100=103.54 rounded 2 d.p, same formula applies to August as well.

In this question AAT have kindly provided us with the index number for November :laugh: So we would need to
work backwards to find the expected cost per kg, 107.25/100*£9.60= £10.30 rounded 2 d.p

The formula for working out the percentage increase is difference/original*100, using this formula we can work
out the percentage increase from January to August.
Difference is £9.98 - £9.60 = 0.38, then 0.38/9.60*100 = 3.96%

Hope this helps someone

Aaron
AAT

Level 2 - 2010
Level 3 - 2011
Level 4 - 2013

ACCA

F4 - 2015
F5 - 2015
• Registered Posts: 2,525 Beyond epic contributor 🧙‍♂️
aaron0121 wrote: »

Same here Aaron... and thanks for posting the answers, I am sure other students will be very appreciative of you for doing this
~ An investment in knowledge always pays the best interest ~
Benjamin Franklin
• Registered Posts: 17 Dedicated contributor 🦉
hi guys sorry to bother u guys again
n thanks aaron for posting the answers

can somebody help with me another question 2.2b of this assessment

http://www.aat-interactive.org.uk/elearning/new/FNPF_Practice_assessment_4/index.html

Many thanks
got exam tomorrow :ohmy:
• Registered Posts: 422
hi Ann,

Marginal costing is based on the variable costs which in this question are Direct Labour and Direct Material.
So to work out the marginal cost per unit firstly we do 60000/20000= £3. As organisation x produced 20,000 units
and we are trying to find out the marginal cost per unit we use this 20,000 figure. Again the same formula applies
to Direct Labour so 120000/20000= £6. So £6+£3= £9 which gives the marginal cost per unit.

Good luck for tomorrow

Aaron
AAT

Level 2 - 2010
Level 3 - 2011
Level 4 - 2013

ACCA

F4 - 2015
F5 - 2015
• Registered Posts: 17 Dedicated contributor 🦉

my exam went very well this was my 1st resit i gave this exam in june

but now AAT have changed the exam and made easier
its may be the complains we have made to AAT regarding this exam:thumbup1:
• Registered Posts: 2,525 Beyond epic contributor 🧙‍♂️
ann09 wrote: »
but now AAT have changed the exam and made easier
its may be the complains we have made to AAT regarding this exam:thumbup1:

Hello Ann

How was the exam easier? Are you sure it isn't down to your hard work and revision? I was only aware that the FNST exam had been changed.

Fingers crossed for you in 6 weeks

JC
~ An investment in knowledge always pays the best interest ~
Benjamin Franklin