PTX ASSESSMENT FA2012

Registered Posts: 283 Dedicated contributor 🦉
Hi, I need help with task 1.5 on the AAT website under the assessment FA2012. I am confused on how to get the figures :-/ Thanks guys :-)
Level 2 - Passed 2011
Level 3 - Passed 2012
Level 4 - Passed 2014

Awaiting to start CIMA

Comments

• Registered Posts: 179 Beyond epic contributor 🧙‍♂️
Hi Sammy.

Here you go sweetie

The Nissan

11% as standard, and additional 18% for every 5g/km over 100g/km (90/5=18) = 29%

Car Benefit is 29% of £22,400 (List Price) = £,6496. He has had it 3 months so £6,496/12*3= £1,624. LESS the 3 x £300 has paid for the use = £724
Fuel Benefit is £20,200 @ 29% = £5858. 3 months worth is £5,858/12*3 = £1,464

The Audi

11% as standard, additional 3% for being a diesel, and another 8% for the 5g/km (40/5=8) = 22%

Car Benefit is 22% of £25,900 (List Price) = £5,698. He had this for 9 months so £5,698/12*9 = £4,273. LESS the 9 x £300 paid for use = £4,273-£2,700 = £1,573
Fuel Benefit is £20,200 @ 22% = £4,444. 9 Months worth is £4,444/12*9 = £3,333

Hope this helps

Sami
• Registered Posts: 283 Dedicated contributor 🦉
Thank you so much! Makes sense now. I was majorly confused on the % ! Eeks so nervous about the exam!!!
Level 2 - Passed 2011
Level 3 - Passed 2012
Level 4 - Passed 2014

Awaiting to start CIMA
Privacy Policy