2016 Assessment 2 - Task 4 part c and d

Someone please advise

Comments

  • LucygsyLucygsy Registered Posts: 34
    c)
    Firstly the splits of the labour costs between standard working hours and over time:

    March- £426,666 Standard Hours due in March (64,000 / 15 * 100)
    £180,000 Overtime Hours due in April

    April - £455,000 Standard hours due to be paid in April
    £195,000 Overtime Hours due to be paid in May

    May- £476,000 Standard hours due to be paid In May
    £204,000 Overtime due to be paid in June

    June- £462,000 Standard hours due to be paid In June
    £198,000 Overtime hours due to be paid in July

    July- £490,000 Standard hours due to be paid in July
    £210,000 Overtime Hours due to be paid In August

    Then the NIC Payment, based on the splits above, the NIC payments are due the month following the period in which the original labour costs were incurred. Therefore the proportion of standard hours will be payable + 1 month to which they were worked and overtime will be payable + 2 months to which they were incurred (as the overtime is paid the following month).

    March- £64,000 (outstanding amount in March) payable in April
    £27,000 15% Overtime Hours payable in May

    Apr- £45,500 10% Standard hours payable In May
    £29,250 15% Overtime hours payable In June

    May- £47,600 10% Standard hours payable In June
    £30,600 15% Overtime hours payable In July

    June- £46,200 10% Standard hours payable In July
    £29,700 15% Overtime hours payable In August
    £47,250 15% of bonus payable in July

    July- £49,000 10% Standard hours payable In August
    £31,500 15% Overtime hours payable In September

    Therefore:

    April = 180,000 + 455,000 + 64,000 = £699,000
    May = 195,000 + 476,000 + 27,000 + 45,500 = £743,500
    June = 204,000 + 462,000 + 29,250 + 47,600 + 315,000 = 1,057,850
    July = 198,000 + 490,000 + 30,600 + 46,200 + 47250 = 815050

    I Hope this helps.
Sign In or Register to comment.