HELP

Hi,

I’m struggling to get to the answer on practice assessment 1, task 3 for budgeting. Can someone please explain how they get the answer for the production @1.45 per kg?

Comments

  • dumutrobadumutroba AAT Student, AATQB Posts: 144
    edited November 25
    348000x0.7kg=243600kg used in production
    243000+7400 closing inventory =251000 kg sub total
    251000-8800 opening inventory =242200 purchase @ 1.45=£351190
    AAT Level 2. 2018
    AAT Level 3. 2018
    AAT Level 4.
    Nataliedory
  • NataliedoryNataliedory AAT Student Posts: 11
    Thank you. Are you able to help me on task 3 b) how to work out the closing inventory of finished goods figure to get to £95,760?
  • dumutrobadumutroba AAT Student, AATQB Posts: 144
    edited November 26
    Closing inventory of finished goods is multiplied by the production cost per unit
    Closing inventory you take from the scenario, production cos per unit you get when you devide the total production cost to the number of production units
    AAT Level 2. 2018
    AAT Level 3. 2018
    AAT Level 4.
    Nataliedory
  • NataliedoryNataliedory AAT Student Posts: 11
    I must be using the wrong figures because it isn’t coming to that total? Thank you for your help x
  • NataliedoryNataliedory AAT Student Posts: 11
    Don’t worry I’ve done it xx
  • molly_molly_ Registered Posts: 3
    I saw this and thought it might be useful for anybody else to see the figures used:

    Production cost: £974,400
    Total number of production units: 348,000
    974,400 / 348,000 = £2.80

    Closing inventory given in the Scenario of: 34,200 x £2.80
    = 95,760
Sign In or Register to comment.