Managment Costing Practice Assessment Task 8 help

Can someone please explain how to work out the cost clarification and the total cost at 6000 miles ?
(Question and answer attached)

I understand Cost Clarification 2 is Variable but I can't seem to work out the others?

Comments

  • dumutrobadumutroba AAT Student, AATQB Posts: 265
    Fixed is fixed at £60000
    Stepped fixed is £30000, because between 3000 miles and 5000 miles there is a step. 5000 miles and 8000 miles have same amount and since 6000 miles is between them we can assume 6000 miles is £30000
    For semi variable use High low method by taking the cost at 2000 miles and 8000 miles
    8000-2000 =6000 miles
    92000-32000=£60000
    60000/6000=£10
    2000*10=20000 variable
    32000-20000=12000 fixed
    Variable cost for 6000 miles will be 6000*10=60000
    Fixed cost will be 12000, therefore total cost will be £72000
    AAT Level 2. 2018 Distinction
    AAT Level 3. 2018 Distinction
    AAT Level 4. 2019 FSLC 100% MABU 93% MADC 82% PDSY 80%
    Xero Certified Advisor
Sign In or Register to comment.