FSLC Test 2 AAT Task 6

Hi,

Can someone please help me understand how they got the two answers highlighted in yellow?

Thanks
Sophie

Comments

  • CornishPixieCornishPixie Posts: 114Registered, MAAT, AATQB, AAT Licensed Accountant
    Morning Sophie

    Ok, so the 211 is simply the 186 and 25 additional income from the two companies

    The -495 relates to the cost of sales. For Lund it is £12454 and For Visby it is £3245 = total £15699. But our answer to cost of sales in table 1 = £15204. It simply £15204 - £15,699 = -495
  • CornishPixieCornishPixie Posts: 114Registered, MAAT, AATQB, AAT Licensed Accountant
    And if anyone is struggling on how to get 15204 for cos in table 1, then:

    Goods cost - £440,000
    Goods sold for - £550,000
    £550,000 - £440,000 = £110,000 realised profit
    We are told that half of these goods remain in inventory so therefore, £110,000 / 2 = £55,000 unrealised profit
    Take the £440,000 + £55,000 = 495,000 intercompany adjustment for cost of sales.

    So it has to be a -£495,000 (0r -495 as the table is in 000's
  • sophie_612sophie_612 LondonPosts: 107Registered
    @CornishPixie thank you so much for explaining it to me thats helped loads
Sign In or Register to comment.