Current updates regarding coronavirus (Covid-19) and the precautions AAT are taking will be continually updated on the below page.

We hope you are all safe and well and if you need us we will be here. 💚

# unit 6 dec 2008 exam help

Trusted RegularRegistered Posts: 481
hi, i am struggle on dec 2008 exam 2.1. sales revenue, can someone help me please

• Feels At Home Registered Posts: 55
For sales of 5000 miles they receive revenue of £2,500(ignoring the £000 for simplicity). This means they charge £0.5 per mile.
Now the question says for every mile over 5,000 they will give 10% discount. This means they will charge £0.45(90% of 0.5) per mile for the miles above 5,000.

Therefore for 6,000 there are 1,000(6,000-5,000) miles to charge at lower price. Therefore extra miles revenue = 1,000x0.45 = £450. Add this to the cost of the first 5,000 miles(£2,500 = 5,000x£0.5) & you get 2,500 + 450 = £2,950

Now the extra sales revenue for 7,000 = (7,000-5,000)x0.45 = £900. Add this to the cost of the first 5,000 miles & you get 2,500 + 900 = £3,400

There are shortcuts you can take, but if you are confused, best to stick to the long way.
• Trusted Regular Registered Posts: 481
thanks so much! good luck with ur exams.