Current updates regarding coronavirus (Covid-19) and the precautions AAT are taking will be continually updated on the below page.

We hope you are all safe and well and if you need us we will be here. 💚

# CSTR sample assesment 2 (Costs and revenues AQ2013)

DerbyshireRegistered Posts: 10

I have been going out my mind trying to figure out the answer for 1.6 in sample assessment 2. I have managed to get the first 3 answers correct but then I hit a brick wall... I have checked the remaining answers on the "answers doc" but I cannot seem to get back to those figures no matter what I do?! Thanks!! x

• AAT Student Posts: 191
Are you still stuck on 1.6?

So you have already worked out:
a. Sales revenue per mile £13.00
b. Variable cost per mile £3.10
c. Fixed cost per mile (contract 15,600 miles) £3.50

d. Total cost per mile (contract 15,600 miles)
TC = VC + FC
Taking your answers from b&c, TC per mile = £3.10 + £3.50 = £6.60

e. Profit per mile (contract 18,200miles)
Profit = Sales Revenue - Total Cost

SR = 18,200 x £13* = £236,600 (*use answer from a.)
VC = 18,200 x £3.10* = £56,420 (*use answer from b.)
FC = £54,600 (given in question)
Therefore Total cost is £56,420 + £54,600 = £111,020

Total profit = £236,600 - £111,020 = £125,580
Hence, Total profit per mile based on 18,200 miles is £125,580 / 18,200 = £6.90

Hope this helps.