Driving us nuts......

X5wranglerX5wrangler Well-KnownPosts: 170Registered
Can anyone work this out, I would appreciate it if someone could!!!:001_smile:

3 MEN GO INTO A HOTEL. THE MAN BEHIND THE DESK SAID THE ROOM IS £30.00. SO EACH MAN PAID £10.00 AND WENT TO THE ROOM. A WHILE LATER THE MAN BEHIND THE DESK REALIZED THE ROOM WAS ONLY £25.00
SO HE SENT THE BELLBOY TO THE 3 GUYS' ROOM WITH £5.00 ON THE WAY THE BELLBOY COULDN'T FIGURE OUT HOW TO SPLIT £5.00 EVENLY BETWEEN 3 MEN, SO HE GAVE EACH MAN A £1.00 AND KEPT THE OTHER £2.00 FOR
HIMSELF.

THIS MEANT THAT THE 3 MEN EACH PAID £9.00 FOR THE ROOM, WHICH IS A TOTAL OF £27.00, ADD THE £2.00 THAT THE BELLBOY KEPT = £29.00

WHERE IS THE OTHER POUND? :001_unsure:

Comments

  • BaggybooksBaggybooks Experienced Mentor Posts: 522Registered
    Give me a pound and I'll tell you!
  • X5wranglerX5wrangler Well-Known Posts: 170Registered
    So it was you all along, you nicked the quid!!!!!
  • BaggybooksBaggybooks Experienced Mentor Posts: 522Registered
    LOL! Shall we wait and see what answers you get before I hand it back?
  • MeltMelt Settling In Nicely Posts: 23Registered
    I've seen this before and it drove me nuts too - can't remember the exact answer but it's something to do with the cost of the room being 25/3 = 8.3333 per person (not £9), add to that the £2 the bellboy kept and the £3 he gave back to the men and you have £29.99999.

    But yes, I'm confused again now - any further answers out there??
  • columbiacolumbia Experienced Mentor Posts: 580Registered
    This was on the old forum a while back, suggest someone with lots of time on their hands has a sneaky look and puts us out of our misery!
  • FranFran New Member Posts: 8Registered
    Don't know if this actually makes sense, but it does in my head (I think!)

    The £2 that the bellboy kept should be taken off 3 x £9 = £27 - £2 = £25, the amount that should have been paid for the room.

    To get the £30, it's 3 x £9 = £27 plus 3 x £1 (which the men were given back) = £30.

    Fran
  • A-VicA-Vic Expertise Guaranteed Posts: 6,970Registered
    That was good try this!

    Heres one thats been driving me nuts and its prob simplier than it seems have a go

    O and post your answers and i will see if its right

    Are you smarter than a 5th grader?

    The challenge is on - can you open the spreadsheet?
    This is a real 5th grade math problem. If you can open the
    Spreadsheet, you'll see that only a small list of people (older than
    5th
    Graders) have gotten the correct answer. This is not a trick question.
    This is a real math problem so don't say that a bus has no legs.


    There are 7 girls in a bus.
    Each girl has 7 backpacks.
    In each backpack, there are 7 big cats.
    For every big cat, there are 7 little cats.

    Question: How many legs are there in the bus?
  • Gem7321Gem7321 Experienced Mentor DevonPosts: 1,438MAAT, AAT Licensed Accountant
    So altogether there 49 backpacks x 7 = 343 big cats
    343 x 7 =2401 little cats
    Total cats = 2744
    Total cats legs = 2744 x 4 = 10976
    Girls legs = 7 x 2 = 14
    Total legs = 14+10976=10990

    Then i bet theres something stupid like add the bus drivers legs?
  • BaggybooksBaggybooks Experienced Mentor Posts: 522Registered
    Does the driver have legs? Might be disabled?
  • BaggybooksBaggybooks Experienced Mentor Posts: 522Registered
    columbia wrote: »
    This was on the old forum a while back, suggest someone with lots of time on their hands has a sneaky look and puts us out of our misery!

    But aren't we supposed to retain information when read - maybe that's the real test here!
  • A-VicA-Vic Expertise Guaranteed Posts: 6,970Registered
    omg

    Gem you got it right
  • BaggybooksBaggybooks Experienced Mentor Posts: 522Registered
    What if it was driven by Rolf Harris's character, Jake?

    That's something for the over 40's!
  • A-VicA-Vic Expertise Guaranteed Posts: 6,970Registered
    Thats what got me wow the busdriver had not legs bless must have made driving the bus a bit different lol
  • CJCCJC Font Of All Knowledge Posts: 1,657Registered
    A-Vic wrote: »
    Gem you got it right
    But then, Gem hasn't been out of 5th Grade (or whatever the British equivalent is) quite as long as most of us :)
  • vishavisha Well-Known Posts: 218Registered
    The answer is simple;

    From the 3 men's perspective the total cost of the room is £27 in total (£9 each)

    that is (25 divide by 3) plus £2 tip to the boy.

    The illusion (or the classics student's understanding) is that your are adding £2 to £27 to say that the cost is £29 But in-fact it is only £27 (including £2 for the tip) i.e £30 less £3 = £27

    The correct answer should be that the total cost is £27 and the tip is £2 therefore the cost of the room is £8.33 for 2 men & £8.34 for one man. and the cost for the tip is £0.66 & £0.67 respectively.
  • Gem7321Gem7321 Experienced Mentor DevonPosts: 1,438MAAT, AAT Licensed Accountant
    CJC wrote: »
    But then, Gem hasn't been out of 5th Grade (or whatever the British equivalent is) quite as long as most of us :)

    It's not that, I'm just a good accountant!

    And I'm 19 on monday! Year 5 was a long time ago. Is 5th grade year 5 at primary school or is it year 11 in high school?
Sign In or Register to comment.